
En Inge... ben je al in de wolken?
Komend weekend is het zover: Dynamo gaat naar de cloud. Inge Arends maakte hierover de afgelopen weken een serie cloudflitsen. Korte mails met uitleg, handleidingen en handige instructiefilmpjes. Alle cloudflitsen vind je hier als magazine. In dit interview zet Inge de belangrijkste veranderingen nog eens op een rijtje. En tot slot leren we Inge zelf nog wat beter kennen!
Wat gaat er allemaal veranderen?
Het zijn allemaal kleine dingen die veranderen. Maar bij elkaar is dat nogal veel. Ik snap dat het overweldigend kan zijn! Houd deze week nog even vol; dan komt er weer rust. En uiteindelijk gaat het ook écht veel opleveren. Nog één keer de belangrijkste dingen:
- Inloggen. Klap je werklaptop open en vul je wachtwoord in. Dan opent automatisch Microsoft Edge en kom je op AFAS Insite, ons nieuwe intranet. Als je op je eigen computer wil werken, dan heb je de Microsoft Authenticator app nodig. Lees meer in cloudflits 1.
- Documenten. Vanaf vrijdag 18 maart 17:00 kun je tijdelijk niet meer bij je documenten. In het weekend zetten we alles over naar de cloud. Op maandag 21 maart kan je weer bij je documenten. Hoe dat moet, lees je in cloudflits 6.
- Bureaublad. Het Dynamo-bureaublad verdwijnt. Wil je documenten van je bureaublad bewaren? Verplaats ze dan vóór vrijdag 17:00 naar Mijn Documenten of Algemene Documenten. Lees meer in cloudflits 5.
- Agenda. Iedereen kan straks in elkaars agenda kijken. Dat is handig als je een afspraak wil inplannen met een collega. Zorg dus dat je agenda altijd is bijgewerkt. Het liefst zet je geen privacygevoelige informatie in een afspraak. Als dat toch nodig is, maak er dan een persoonlijke afspraak van. Dan kun jij het alleen zien. Lees meer in cloudflits 3.
- Favorieten en wachtwoorden. Je favorieten en opgeslagen wachtwoorden in je browser gaan niet automatisch mee naar de cloud. Maar je kan ze wél zelf downloaden en overzetten. Hoe dat moet, lees je in cloudflits 4.
- Groot scherm. Je kan straks je werklaptop met één kabeltje aansluiten op een groot scherm. Daar zitten al een toetsenbord en muis aan vast. Je kan dan ook op twee schermen tegelijk werken. Dan zet je bijvoorbeeld Teams op je laptop open, en een ander programma op het grote scherm. Mocht er op jouw locatie (nog) geen groot scherm zijn, geen probleem! Je kan prima werken op je laptop.
Waar kunnen we alle info over de cloud terugvinden?
Op AFAS Insite heb je een tabblad Dynamo Beweegt. Daar vind je de cloudflitsen, de nieuwsbrieven en filmpjes. Dat is nu al toegankelijk.
Wat als er iets niet lukt?
Vraag een collega om hulp. Vaak kom je dan al een heel eind!
Ook mag je altijd Gold ICT bellen, daar zijn ze voor. Ik heb zelf ook al een paar keer gebeld. Ze zijn ontzettend behulpzaam en je krijgt heel snel een reactie. Dat doen ze echt goed!
Je kan hen bellen op 030-2 803 503 (keuze 1) of mailen naar support@goldict.nl.
Jij maakt de cloudflitsen en interne nieuwsbrieven bij Dynamo.
Wat doe je nog meer?
Ik ben bestuurssecretaris van Dynamo, dat betekent dat ik Jael ondersteun bij allerlei dingen. Ik maak agenda’s, verslagen en actielijsten voor vergaderingen van het management team, de ondernemingsraad, de raad van toezicht en de vrijwilligersraad. Daarmee zorg ik ervoor dat besluitvorming en medezeggenschap bij Dynamo zo goed mogelijk verlopen.
Verder doe ik veel ‘Dynamobrede’ zaken binnen het managementteam: ik ben onder andere klachtencoördinator en privacy officer. Gelukkig hoef ik het niet allemaal alleen te doen; mijn medewerkers van het communicatieteam en van het bestuurssecretariaat nemen mij veel werk uit handen.
Wat vind je het leukste aan je werk?
Ik ben een soort spin in het web. Ik vind het leuk om precies te weten wat er speelt in de organisatie. En dan dingen zó opschrijven dat iedereen het begrijpt. Heel leuk om daarover na te denken!
En Inge, ben je ‘in de wolken’ met het cloudtraject? J
Ha ha, mooi. Zeker! De samenwerking met Gold ICT loopt gesmeerd en ons werk wordt straks alleen maar gemakkelijker hierdoor. Ik hoop dat iedereen daar straks de vruchten van plukt.
Strategie
Hier kan een korte omschrijving staan van het thema, zodat je als je op het icoon klikt weet waarover het gaat en wat er zoal nog bij komt aan tekst om dit kadertje een beetje te vullen. Niet te veel woorden, dat is wel belangrijk.